Webinar Interventies voor Motorische en Beweegachterstanden

De motorische vaardigheid van kinderen holt achteruit. Kinderen worden onhandiger, maar ook minder sociaal en kwetsbaarder, blijkt uit onderzoek en ervaring van leerkrachten.

Wat kun je als vakleerkracht, als buurtsportcoach, als schooldirecteur en als beleidsmedewerker doen? Welke interventies kun je inzetten voor een kind? Op school, bij het naschools beweegaanbod, bij de vereniging of bijvoorbeeld via ouders. Maar ook: hoe pak je dit aan binnen je stad of gemeente? Ons platform biedt verschillende interventies waarmee jij als professional actie kunt ondernemen, zodat de kinderen niet of minder gehinderd worden in hun motorische ontwikkeling.

In ons webinar op maandag 22 mei 2023 van 16.00 - 17:00 uur vertellen we je over de interventies, de werkwijze en de effecten.

Ook besteden we aandacht aan de Ondersteuningsroute Bewegen en Motoriek (OBM) voor motorisch minder vaardige kinderen die het lectoraat Bewegen in en om de school van de Hogeschool van Amsterdam heeft ontwikkeld. Hoe ziet deze route eruit en hoe zet je haar in?

Aan het woord komen:

 • Dorien Dijk - Hogeschool van Amsterdam
  Implementatiedeskundige Ondersteuningsroute Bewegen en Motoriek
 • Jelle de Graaf - Gemeente Amsterdam
  Projectleider Sportstimulering Scholen
 • Wim van Gelder - Alles in Beweging
  Onderwijsontwikkelaar / Expert Motorische Ontwikkeling
 • Wim Schrooten - Stimuliz
  Initiatiefnemer en medeontwikkelaar
 • Vakleerkrachten / Combinatiefunctionaris

Dit webinar wordt georganiseerd door:

Schermafbeelding 2023 05 04 om 11 53 55