Weet wat speelt

Motorische ontwikkeling en sport en bewegen spelen een belangrijke rol in het leven van een kind. Het staat niet alleen voor gezond en fit zijn, maar ook voor zelfvertrouwen, meedoen en meetellen. Om het kind hierin te volgen en op een goede manier te begeleiden, is inzicht van wezenlijk belang.

50% Beweegt onvoldoende

23% Heeft een motorische achterstand

16% Heeft overgewicht

Logo Gemeente Amsterdam transparant
Logo Sportbedrijf Almelo transparant
Logo sport fryslan transparant
Logo gbt transparant
Logo-Gemeente-Brunssum
Logo Alles in beweging
Hellosunshine logo 2x
Vie logo multi

Leerlingen, klassen en de hele school inzichtelijk

Ga aan de slag met Stimuliz en pak lichamelijke achterstanden aan

Motorische ontwikkeling en sport en bewegen spelen een belangrijke rol in het leven van een kind. Het staat niet alleen voor gezond en fit zijn, maar ook voor zelfvertrouwen, meedoen en meetellen. Om het kind hierin te volgen en op een goede manier te begeleiden, is inzicht van wezenlijk belang.

Boek een gratis demo!

Leg de basis voor sport en beweging

Op school leg je de basis van sporten en bewegen. Een goede motorische ontwikkeling is daarbij van het grootste belang.

Blijft die ontwikkeling achter, dan heeft dat grote gevolgen voor het kind:

  • het verliest het plezier in bewegen
  • het kan niet meedoen in de groep
  • andere kinderen laten hem/haar links liggen

Met Stimuliz weet jij precies wie je moet bijsturen en welke sturing nodig is.

Zo zorgen we er samen voor dat kinderen zich op hun eigen niveau ontwikkelen, plezier houden aan bewegen en lekker meedoen!

Document Tekengebied 1 kopie 4

Testen

De ontwikkeling van het kind kan op meerdere onderdelen inzichtelijk worden gemaakt en gevolgd, zoals grove en fijne motoriek, biometrie en sport- en beweeggedrag. Je hoeft natuurlijk op elk onderdeel volledig inzicht te hebben. Doe enkel wat nodig is om de informatie die voor jou relevant is te verkrijgen.

Categorieen binnen dossier 02

Snel en eenvoudig

Je voert gegevens direct in tijdens de les. Via laptop, tablet of smartphone. Vind je het handiger om de resultaten even op papier te noteren en later digitaal in te voeren? Dat kan ook. Wat jij wilt. Vrijwel alle testen zijn binnen één lesuur af te nemen.

Key feature 2

Dossiers en rapportages

Resultaten van het kind worden verzameld in zijn of haar dossier.

Resultaten van groepen en de hele school worden automatisch weergegeven in overzichtelijk rapportages.

1

Importeer basisgegevens

Maakt jouw school gebruik van een leerlingvolgsysteem om andere ontwikkelingen te volgen? Dan is het mogelijk om de basisgegevens, zoals naam, geslacht en leeftijd vanuit dat systeem in Stimuliz te importeren.

Import 1 06

Wat is een leerlingvolgsysteem?

Een leerlingvolgsysteem is een reeks instrumenten en processen waarmee leerkrachten de vorderingen en prestaties van leerlingen kunnen volgen.

Er zijn veel verschillende soorten leerlingvolgsystemen, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: leerkrachten helpen de vorderingen en prestaties van leerlingen in de gaten te houden. Deze informatie kan worden gebruikt om gebieden te identificeren waar leerlingen extra hulp nodig hebben, of om te beoordelen welke onderwijsmethoden het meest effectief zijn.

Leerlingvolgsystemen kunnen veel verschillende vormen aannemen, maar enkele gemeenschappelijke kenmerken zijn online portalen, apps en software programma's. Met deze systemen kunnen docenten vaak gegevens invoeren over de voortgang en prestaties van leerlingen, en vervolgens rapporten genereren op basis van deze informatie


Wat houdt een leerlingvolgsysteem voor het bewegingsonderwijs in?

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Dit geldt helemaal voor kinderen in het basisonderwijs. Zij zijn nog volop in ontwikkeling en beweging stimuleert de lichamelijke ontwikkeling. Het is dan ook vanzelfsprekend dat basisscholen zich bezig houden met bewegingsonderwijs. Andere benamingen voor bewegingsonderwijs zijn gymnastiek, gym of lichamelijke opvoeding. Bewegingsonderwijs is niet alleen goed voor de fysieke en mentale gezondheid van kinderen, hiermee stimuleer je als school ook de motorische ontwikkeling. Met een leerlingvolgsysteem is het mogelijk om de motorische ontwikkeling van ieder kind te volgen, zodat je kunt bijsturen als dit nodig is.

Overall dossier school

Wat is het doel van een leerlingvolgsysteem?

Een leerlingvolgsysteem is een instrument dat door leraren en beheerders kan worden gebruikt om de academische vooruitgang van leerlingen te volgen. Het kan ook worden gebruikt om aanwezigheid, gedrag en andere gegevens bij te houden.

Hoe werkt een leerlingvolgsysteem?

Een leerlingvolgsysteem bestaat meestal uit een softwaretoepassing die op een computer of server is geïnstalleerd, en een database waarin gegevens over leerlingen worden opgeslagen. De software applicatie wordt gebruikt om gegevens over leerlingen in te voeren, en de database wordt gebruikt om gegevens over leerlingen op te slaan en op te vragen.


Document Tekengebied 1 kopie 3

Het leerlingvolgsysteem voor het bewegingsonderwijs van Stimuliz

Stimuliz heeft een leerlingvolgsysteem voor het bewegingsonderwijs ontwikkeld. Hiervoor is de welbekende 4S test (Stilstaan, Springen kracht, Springen coördinatie en Stuiten) als basis gebruikt. Verder is Stimuliz ontwikkeld in samenwerking met gerenommeerde namen in deze wereld, zoals Wim van Gelder en Hans Stroes. Stimuliz bestaat uit fysieke testen waarbij kinderen oefeningen moeten doen en vragenlijsten. Daarnaast is er de Stimuliz app, waarin je als leerkracht eenvoudig de resultaten via smartphone of een tablet invoert. Zo heb je direct inzicht in het dossier per kind en je kunt er mooie rapportages mee uitdraaien voor de statistieken.

Op basis van de verstrekte informatie kan worden geconcludeerd dat een leerlingvolgsysteem voor lichamelijke opvoeding nuttig kan zijn voor zowel leerkrachten als leerlingen. Het kan leerkrachten helpen de vooruitgang te volgen en gebieden te identificeren waar verbetering nodig is. Daarnaast kan het ook waardevolle gegevens opleveren voor schoolbestuurders. Al met al lijkt Stimuliz een goede optie voor wie op zoek is naar een leerlingvolgsysteem voor lichamelijke opvoeding.

Ipad

Kies met Stimuliz voor het meest moderne leerlingvolgsysteem

Stimuliz is te gebruiken voor kleine scholen, maar ook voor grote scholengemeenschappen. Je kiest het abonnement die bij de grootte van jouw school past. Het Basic pakket is toegespitst op één school, terwijl het Premium pakket geschikt is voor een scholengemeenschap. Vul het contactformulier in als jij Stimuliz als leerlingvolgsysteem voor het bewegingsonderwijs van jouw school wilt gebruiken. Wij leggen je graag uit wat de mogelijkheden voor jouw school zijn.

Stimuliz team Squared

Houd met Stimuliz de motorische ontwikkeling van de leerlingen in de gaten

Basisscholen hebben veel baat bij de testen en vragenlijsten van Stimuliz. De motorische ontwikkeling per kind leg je snel en gemakkelijk vast. Je hoeft je alleen maar aan te melden voor één van onze pakketten. (Basic voor één school, Premium voor een scholengemeenschap). Omdat wij voortdurend blijven ontwikkelen, mag je ook in de toekomst nog betere test- en registratiemogelijkheden verwachten. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over onze methodes.


Wat is motorische ontwikkeling

Inzicht in mijn klas waar ik iets mee kan

Bij de start van het jaar heb ik direct overzichtelijk welke leerlingen extra aandacht verdienen.

Docent

Rick

Basisschool leerkracht

Minder achterstanden dankzij Stimuliz

Daadwerkelijk acties kunnen uitzetten voor de kids op basis van data is gewoon top.

Schermafbeelding 2023 03 06 om 15 14 53

Peter

Vakleerkracht Bewegingsonderwijs

Onze gemeente gaat vooruit

We zetten Stimuliz nu een aantal jaar in, met positieve resultaten voor onze gemeente!

Schermafbeelding 2023 03 06 om 15 18 26

Lisa Nelissen

Combinatiefunctionaris