Balans en coördinatie oefeningen voor een verbeterde motoriek

Wist je dit over de kids in Nederland?

23% Heeft een motorische achterstand

50% Beweegt onvoldoende

16% Heeft overgewicht

Wees onderdeel van de oplossing
Logo Gemeente Amsterdam transparant
Logo Sportbedrijf Almelo transparant
Logo sport fryslan transparant
Logo gbt transparant
Logo-Gemeente-Brunssum
Logo Alles in beweging
Hellosunshine logo 2x
Vie logo multi

Ga gratis van start!

De leukste balans en coördinatie oefeningen voor jouw basisschool leerlingen

Stimuliz is ontwikkeld voor en door professionals. Samen met gedreven onderwijsontwikkelaars en wetenschappers staan zij aan de basis van onze methodes. Hun kennis, ervaring en behoeften zijn onze input. Hun motivatie is onze drive.

Maak een gratis proefaccount aan

Waarom zijn balans en coördinatie oefeningen zo belangrijk?

Balans houden en coördineren zijn motorisch erg belangrijke onderdelen en behoren zelfs tot de zogenaamde grondmotorische eigenschappen. Motoriek is namelijk meer dan goed en soepel kunnen bewegen. Motoriek is een samenspel tussen motorisch, cognitief en sociaal-affectief gedrag. Om dit samenspel goed en soepel te laten verlopen, zijn balans en coördinatie oefeningen belangrijk. Het is noodzakelijk om hier al op jonge leeftijd mee te beginnen, zodat kinderen zo weinig mogelijk kans hebben op een motorische achterstand. Als school moet je de kinderen kansen bieden om zich motorisch te kunnen ontwikkelen.

Document

Welke balans oefeningen laat je kinderen doen?

Balans en coördinatie oefeningen betreft vooral het trainen van de grove motoriek. Omdat er voor sommige oefeningen concentratie gewenst is, kan het ook een samenspel zijn met de fijne motoriek. Stimuliz heeft op basis van de 4S test, balans en coördinatie oefeningen samengesteld voor basisscholen. Om bijvoorbeeld de balans te testen zijn er oefeningen waarbij de kinderen op één been moeten staan of ergens overheen moeten stappen zonder balansverlies. Ook zijn er diverse coördinatie oefeningen, zoals sprongoefeningen of spreid/kruis oefeningen en waarmee je test of de coördinatie tussen de lichaamsonderdelen goed en soepel verloopt.

Document Tekengebied 1 kopie 4

Waarom coördinatie trainen voor kinderen?

Coördinatietraining is belangrijk voor kinderen omdat het hen helpt het vermogen te ontwikkelen om hun ledematen en lichaam te beheersen. Dit soort training kan helpen de coördinatie, het evenwicht en de motoriek te verbeteren. Het kan ook blessures helpen voorkomen.


Wat zijn enkele voordelen van evenwichtsoefeningen?

Balansoefeningen kunnen helpen uw evenwicht en coördinatie te verbeteren. Dit soort oefeningen kunnen de kinderen helpen om stabiel te blijven en vallen te voorkomen. Ze kunnen ook helpen om de houding te verbeteren en het risico van letsel te voorkomen.

Document Tekengebied 1 kopie 3

Balans en coördinatie oefeningen met Stimuliz

Een groot voordeel van de balans en coördinatie oefeningen van Stimuliz, is dat je de gegevens per kind gemakkelijk invoert in een app op je smartphone of tablet. Zo houd je gemakkelijk digitaal een dossier per kind bij en tevens draai je op simpele wijze rapportages uit met algemene gegevens per klas, groep of school. Neem contact met ons op, om een geschikt abonnement af te sluiten, zodat je school gebruikmaakt van het meest moderne leerlingvolgsysteem van dit moment.

Probeer nu gratis

Test de motorische ontwikkeling van je leerlingen

Houd met Stimuliz de balans en coördinatie oefeningen van je leerlingen in de gaten

Met de diverse testen en vragenlijsten van Stimuliz die je eenvoudig en snel in een gebruiksvriendelijke app zet, heb je als basisschool een zeer waardevol leerlingvolgsysteem. Daarnaast zijn onze testen opgesteld volgens de 4S test en in samenwerking Wim van Gelder en Hans Stroes. Wij bieden afhankelijk van de grootte van je school of scholengemeenschap diverse abonnementsvormen aan. Tevens blijven wij ontwikkelen en mag je maandelijks een verbeterde en/of uitgebreidere service verwachten. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Stimuliz? Vul het contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op.


De balans- en coördinatieoefeningen die Stimuliz aanbiedt zijn een geweldige manier voor basisscholen om de vooruitgang van hun leerlingen te volgen. De tests zijn gebaseerd op de 4S-test en zijn ontworpen om coördinatie, evenwicht en motorische vaardigheden te verbeteren. Met de eenvoudig te gebruiken app kunnen leerkrachten eenvoudig de voortgang van elke leerling bijhouden en rapporten genereren. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe we uw school kunnen helpen.


Probeer Stimuliz vandaag nog

Ipad

Inzicht in mijn klas waar ik iets mee kan

Bij de start van het jaar heb ik direct overzichtelijk welke leerlingen extra aandacht verdienen.

Docent

Rick

Basisschool leerkracht

Minder achterstanden dankzij Stimuliz

Daadwerkelijk acties kunnen uitzetten voor de kids op basis van data is gewoon top.

Schermafbeelding 2023 03 06 om 15 14 53

Peter

Vakleerkracht Bewegingsonderwijs

Onze gemeente gaat vooruit

We zetten Stimuliz nu een aantal jaar in, met positieve resultaten voor onze gemeente!

Schermafbeelding 2023 03 06 om 15 18 26

Lisa Nelissen

Combinatiefunctionaris