Stimuleer de motorische ontwikkeling van jouw basisschool leerlingen

Wist je dit over de kids in Nederland?

23% Heeft een motorische achterstand

50% Beweegt onvoldoende

16% Heeft overgewicht

Wees onderdeel van de oplossing
Logo Gemeente Amsterdam transparant
Logo Sportbedrijf Almelo transparant
Logo sport fryslan transparant
Logo gbt transparant
Logo-Gemeente-Brunssum
Logo Alles in beweging
Hellosunshine logo 2x
Vie logo multi

Ga gratis van start!

De Motorische Ontwikkeling van jouw basisschool leerlingen verbeteren?

Stimuliz is ontwikkeld voor en door professionals. Samen met gedreven onderwijsontwikkelaars en wetenschappers staan zij aan de basis van onze methodes. Hun kennis, ervaring en behoeften zijn onze input. Hun motivatie is onze drive.

Boek een gratis demo!

Wat is motorische ontwikkeling?

Motorische ontwikkeling is het proces waarbij een individu het vermogen ontwikkelt om zijn spieren te controleren en te coördineren om doelgerichte bewegingen te maken. Dit proces begint in de kindertijd en gaat door gedurende het hele leven.


Wat zijn de voordelen van de ontwikkeling van motorische vaardigheden?

Wat zijn de voordelen van de ontwikkeling van motorische vaardigheden? Het ontwikkelen van motorische vaardigheden heeft vele voordelen, zoals een betere conditie, coördinatie, evenwicht en lenigheid. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat kinderen die regelmatig activiteiten ontplooien om hun motorische vaardigheden te ontwikkelen, betere schoolprestaties en sociaal-emotionele vaardigheden hebben.

Wat is motorische ontwikkeling

Waarom is de motorische ontwikkeling bij kinderen zo belangrijk?

Jonge kinderen zijn volop aan het onderzoeken en ontdekken hoe alles in de wereld werkt. De motoriek speelt hierbij een leidende rol, want een kind ontdekt vooral door te bewegen, voorwerpen te betasten, vast te houden of te verplaatsen. Daarnaast is de motorische ontwikkeling in te delen in de grove en fijne motoriek. Het algehele bewegingsapparaat valt onder de grove motorische activiteiten en fijne handelingen, zoals schrijven, knippen en plakken is de fijne motoriek. Een motorische achterstand kan levenslange gevolgen hebben voor een kind. Daarom is het belangrijk om een motorische achterstand al op jonge leeftijd te ontdekken. Als school/leerkracht heb je dan nog alle mogelijkheden om bij te sturen.


Key feature 1 1

Oorzaken van een motorische achterstand?

Bij lang niet alle kinderen loopt de motorische ontwikkeling voorspoedig. Hiervoor kunnen diverse redenen zijn. Een kind kan te weinig zelfvertrouwen hebben bij het bewegen, er kan medisch iets aan de hand zijn of het kind beweegt te weinig. Vooral vandaag de dag waarin gamen en de online wereld erg belangrijk zijn, is er het risico op te weinig beweging en een toename van het aantal gevallen met een motorische achterstand. Een motorische achterstand werkt in de hand dat een kind een afkeer kan krijgen van bijvoorbeeld buiten spelen of sporten. Ook overgewicht en gepest worden, kunnen gevolgen zijn van een motorische achterstand.

Oorzaken van een motorische achterstand

Test de motorische ontwikkeling van je leerlingen

Om te voorkomen dat kinderen op latere leeftijd nare gevolgen ondervinden van een slechte motoriek, spelen scholen een belangrijke rol. Het zijn de leerkrachten die de kinderen in beweging zien tijdens het spelen en sporten. Tijdens het schrijven en knutsellessen komen de verfijnde motorische activiteiten aan bod. Kortom, als leerkracht ben jij vaak de eerste die een motorische achterstand kan constateren. Stimuliz maakt het basisscholen/leerkrachten nog gemakkelijker om eventuele motorische achterstanden van leerlingen te achterhalen, door middel van verschillende testen en vragenlijsten.


Probeer nu gratis

Test de motorische ontwikkeling van je leerlingen

Snel en gemakkelijk inzicht in de motorische ontwikkeling

Met de motorische testen en vragenlijsten van Stimuliz krijg je als leerkracht snel en op gemakkelijke wijze inzicht in de motoriek van je leerlingen. Ook als school heb je veel aan de resultaten. Alle individuele gegevens per leerling leg je gemakkelijk vast in een app via een smartphone of tablet. Van ieder kind heb je zo je eigen digitale dossier en kun je de resultaten bijhouden en kun je bijsturen voor kinderen met een motorische achterstand. Vanuit de app zijn diverse rapportages te maken, zoals een rapportage met de resultaten per groep of per school.


Snel en gemakkelijk inzicht in de motorische ontwikkeling

Kies voor motorische testen van Stimuliz


De motorische testen en vragenlijsten van Stimuliz zijn gebaseerd op de gerenommeerde 4S test en in samenwerking met grote namen in deze wereld: Wim van Gelder en Hans Stroes. Onze testen geven duidelijk inzicht op de meest moderne wijze en zonder dat dit al te veel tijd vergt. Ga eerst gratis van start en kies vervolgens het abonnementspakket dat geschikt is voor jou school of scholengemeenschap. Je kunt ook contact met ons opnemen voor een demo of als je meer wilt weten over onze motorische testen.


Motorische vaardigheden zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een kind en scholen spelen een belangrijke rol in het helpen ontwikkelen van deze vaardigheden. Stimuliz biedt motorische testen en vragenlijsten aan die leerkrachten kunnen helpen inzicht te krijgen in de motorische ontwikkeling van een kind en eventuele tekortkomingen op te sporen. Deze testen en vragenlijsten zijn gebaseerd op de 4S-test, een bekende en gerenommeerde test. Met behulp van deze instrumenten kunnen scholen ervoor zorgen dat kinderen de motorische vaardigheden ontwikkelen die ze nodig hebben om succesvol te zijn in het leven.


Wim Van Gelder Stimuliz Homepage

Houd met Stimuliz de motorische ontwikkeling van je leerlingen in de gaten

Met de diverse testen en vragenlijsten van Stimuliz die je eenvoudig en snel in een gebruiksvriendelijke app zet, heb je als basisschool een zeer waardevol leerlingvolgsysteem. Daarnaast zijn onze testen opgesteld volgens de 4S test en in samenwerking Wim van Gelder en Hans Stroes. Wij bieden afhankelijk van de grootte van je school of scholengemeenschap diverse abonnementsvormen aan. Tevens blijven wij ontwikkelen en mag je maandelijks een verbeterde en/of uitgebreidere service verwachten. Wil je meer weten over de mogelijkheden van Stimuliz? Vul het contactformulier in, dan nemen wij snel contact met je op

Probeer Stimuliz vandaag nog

Ipad

Inzicht in mijn klas waar ik iets mee kan

Bij de start van het jaar heb ik direct overzichtelijk welke leerlingen extra aandacht verdienen.

Docent

Rick

Basisschool leerkracht

Minder achterstanden dankzij Stimuliz

Daadwerkelijk acties kunnen uitzetten voor de kids op basis van data is gewoon top.

Schermafbeelding 2023 03 06 om 15 14 53

Peter

Vakleerkracht Bewegingsonderwijs

Onze gemeente gaat vooruit

We zetten Stimuliz nu een aantal jaar in, met positieve resultaten voor onze gemeente!

Schermafbeelding 2023 03 06 om 15 18 26

Lisa Nelissen

Combinatiefunctionaris